Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Συντονισμός υποδοχής Φιλιππινέζων από τη Λιβύη.Σύσκεψη για τις διαδικασίες του συντονισμού των επιχειρήσεων για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη και στην συνέχεια τον επαναπατρισμό τους, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα, Αθανάσιου Καρούντζου.




"Η εμπειρία μας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καρούντζος, αυτές τις ημέρες στηρίζεται σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Κίνας, ενός πολύ μεγάλου κράτους με μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Επομένως, ότι συμφωνεί αυτό το κράτος με το υπουργείο Εξωτερικών υλοποιείται στο ακέραιο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".



Ομως, πρόσθεσε ο κ. Καρούντζος, έχουμε πάρα πολλούς εκπροσώπους άλλων εθνοτήτων που είναι σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι εθνότητες που πραγματικά δεν έχουν αυτήν την διοργάνωση και αυτήν την οικονομική επιφάνεια. Επομένως προβληματίζει το υπουργείο Εξωτερικών η όλη κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως, ανέφερε, η χώρα μας πρέπει να δείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιδείξει την ανθρωπιστική της πλευρά σε διεθνές επίπεδο. Δίνει λοιπόν εξετάσεις η χώρα μας να τηρήσει διεθνείς συμφωνίες - και κατά επέκταση ο εδώ μηχανισμός του κράτους".



Ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Κρήτη, Αλέξανδρος Φασουλάκης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό στάδιο διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε, είπε, να έρθει αύριο στην Κρήτη ένα καράβι που έχει μισθώσει το κράτος των Φιλιππίνων, με περίπου 1.300 -1.700 πολίτες των Φιλιππίνων και βρίσκεται σε διαβούλευση ο ακριβής προορισμός, εάν θα είναι το Ηράκλειο ή τα Χανιά.



Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς θα γίνει, όμως είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και προσπαθούν και η Ελληνική κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της Κρήτης να μας βοηθήσουν έτσι ώστε η όλη επιχείρηση να στεφθεί από επιτυχία.


Αναδημοσιευση απο
 "Ναυτεμπορικη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου