Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

«Κρήτη Ψηφιακή Στρατηγική 2020–η Κρήτη στο προσκήνιο»


Ημερίδα για την Ψηφιακή Στρατηγική Κρήτη διοργανώνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα «Κρήτη Ψηφιακή Στρατηγική 2020-η Κρήτη στο προσκήνιο».



Η Περιφέρεια Κρήτης, στηριζόμενη στις ανάγκες και στις προτάσεις των τοπικών φορέων και λαμβάνοντας υπόψη συναφείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, όπως την «Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη» (Digital Agenda for Europe) και τη «Διακήρυξη της Γρανάδας» (Granada Declaration), προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της Ψηφιακής Στρατηγικής της Κρήτης για «έξυπνη ανάπτυξη» μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών.



Ο στόχος του σχεδίου είναι να αξιοποιήσει προηγμένες ηλεκτρονικές εφαρμογές και το Διαδίκτυο του μέλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Η Ψηφιακή Στρατηγική θα αναπτυχθεί οριζόντια σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της Κρήτης, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, η ενέργεια κ.λπ.



Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν οι Παντελής Τζωρτζάκης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα νέων τεχνολογιών, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών και Δικτύων Σωκράτης Κάτσικας, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Αντώνης Μαρκόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Στέφανος Γκρίτζαλης.


ΠΗΓΗ:www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου