Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ξεκίνησε το Καρναβάλι


Με κέφι, παιχνίδια, τραγούδι και σύμμαχο τον ήλιο, το απαλό αεράκι, αλλά και την καλή οργάνωση, ξεκίνησε σήμερα το Φετινό Καρναβάλι στο Ρέθυμνο, το θέμα του οποίου είναι το στοιχείο του Αέρα.



Το 14ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, το ποίο φέτος διοργάνωσαν τα μέλη της ομάδας ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ, από το πρωί έχει δώσει ζωή στην παλιά πόλη και τους δρόμους. Μαθητές από τα περισσότερα δημοτικά σχολεία του Ρεθύμνου πλημμύρισαν τους δρόμους, τις πλατείες και τα σοκάκια προς αναζήτηση του θησαυρού, λύνοντας γρίφους και μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου.



Το γλέντι θα διαρκέσει ως αργά το βράδυ, καθώς η επίσημη έναρξη του καρναβαλιού είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 με εκδηλώσεις στο Σπίτι του Πολιτισμού και θεατρική παράσταση στο Κέντρο Νέων.



Η Πλατεία Μικρασιατών έχει γεμίσει μικρούς καρναβαλιστές. Οι μουσικές και ο παλμός υπόσχονται μία υπέροχη καρναβαλική περίοδο, που, όπως πολύ Ρεθυμνιώτες λένε, την έχουν ανάγκη για να ξεφύγουν όσο γίνεται από το γκρίζο της δύσκολης οικονομικής περιόδου.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου