Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΟΑΣΝΗ - Καλεί τον πρωθυπουργό να θυμηθεί τους αγώνες των Κρητικών στο λιμάνι του Πειραιά




Να θυμηθεί τους αγώνες και τα αιτήματα των Κρητικών παραγωγών πριν δύο χρόνια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και ο ίδιος ήταν παρών, καλεί τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Nομού Ηρακλείου.



Σε ανοικτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις έστω και σε ένα από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις στα αιτήματα που έθεσε προ ημερών στον κ. Σκανδαλίδη. Υπενθυμίζει μάλιστα στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος το Δεκέμβριο από το Ρέθυμνο είχε δώσει διαβεβαιώσεις στους αγρότες της Κρήτης οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν. Οι αγρότες του νησιού μάλιστα νιώθουν παραγκωνισμένοι σε πολλά θέματα όπως η εξαίρεση τους από τα φωτοβολταϊκά, ο παραγκωνισμός τους από το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και η μη προβολή του ελαιόλαδου παρά τους επαίνους που λαμβάνει το κρητικό εκλεκτό προϊόν προφορικά από τον πρωθυπουργό.



«Ξανά οι Κρήτες στο περιθώριο λοιπόν, τονίζει η ΟΑΣΝΗ, λες και είμαστε πολίτες μιας άλλης χώρας, λες και είμαστε πολίτες βʼ κατηγορίας. Όταν στις 12/12/2010 στο Ρέθυμνο μας παρουσιάσατε μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον επιτελικό σχεδιασμό και το περίφημο «καλάθι των προϊόντων» είπαμε ότι επιτέλους κάτι θα αλλάξει. Θα αποκτήσουν τα προϊόντα μας τη θέση και τις τιμές που τους αξίζουν. Σήμερα και σχεδόν δυο μήνες μετά διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, Οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές, αλλά δεν ακούει κανείς, οι θέσεις και οι προτάσεις των αγροτών περνάνε απαρατήρητες. Οι αγρότες της Κρήτης μετά από όλα αυτά νιώθουν πραγματικά την απαξίωση της κυβέρνησης, λόγω αυτής της αντιμετώπισης - της οικονομικής κρίσης — των εξευτελιστικών τιμών των προϊόντων και την καθημερινή εκτίναξη του κόστους παραγωγής είναι καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί» επισημαίνει η ΟΑΣΝΗ και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα θετικές απαντήσεις στα αιτήματα της.




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
    "ΠΑΤΡΙΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου