Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Στη διατροφη μας μερικες τροφες δεν πρεπει να λειπουν διοτι ειναι βασικες.Μερικες απο αυτες ειναι:
1)ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ πλουσιο σε αντιοξειδωτικα και αντιφλεγμονωδη,μονοακορεστα λιπαρα-προσταυτευτικο στις καρδιαγγειακες παθησεις,τον καρκινο-βοηθα το ανοσοποιητικο συστημα.
2)ΤΣΑΙ:ισχυρο αντιοξειδωτικο ειδικα το πρασινο.Βοηθαει και αυτο σε καρδιακες παθησεις.
3)ΣΤΑΦΥΛΙΑ ιδιως ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ:Εχουν αντιφλεγμονωδες και αντιπηκτικες ιδιοτητες,που συμβαλουν στη καλη υγεια της καρδιας.Επισης η χρηση του κοκκινου κρασιου (2 ποτηρακια την ημερα)ειναι πολυ καλο για την υγεια μας.
4)ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ:Τα βατομουρα περιεχουν Α,C βιταμινες,ειναι πλουσια σε αντιοξειδωτικα (οπως ανθοκυανες)που επιβραδυνουν την αναπτυξη ορισμενων μορφων καρκινου,βελτιωνουντη μυικη και εγκεφαλικη λειτουργια.
5)ΑΜΥΓΔΑΛΑ:περιεχουν βιταμινες και πρωτεινες που ενισχυουν τη μνημη και το κυκλοφορικο.Ειναι καταπραυντικα σε φλεγμονες.
6)ΝΤΟΜΑΤΕΣ:περιεχουν την λυκοπινη-αντιοξειδωτικο-η οποια βοηθα στο δερμα και μειωνει το κινδυνο καρδιακων παθησεων και καρκινου.
7)ΜΑΥΡΟ ΡΥΖΙ:πλουσιο σε ινες,βιταμινες,μεταλλα,ιχνοστοιχεια,το οποιο μπορει να μειωσει τους κινδυνους καρδιαγγειακων παθησεων.Βοηθαει στη ρυθμιση του σακχαρου στο αιμα.
8)ΛΕΜΟΝΙ:πλουσιο σε βιταμινη C,Ο χυμος του χρησιμοποιειται σε ολες τις παθησεις.Βοηθαει στην τονωση του αργανισμου,στο ανοσοποιητικο.Επισης ειναι και αποτοξινωτικο.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

NewsIt.gr: Ο θρίαμβος της εθνικής στο Μουντιάλ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ !ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

ΓΙΟΡΤΗ "ΚΡΑΣΙΟΥ"ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην πολη του Ρεθυμνου στο δημοτικο κηπο θα γινει η γιορτη κρασιου και παραδοσιακων προιοντων απο τις 20 Ιουνιου εως τις 27 Ιουνιου.

Στην γιορτη αυτη θα υπαρχει εκθεση γευσιγνωσιας και οινογνωσιας,απο τις 23 Ιουνιου μεχρι τις 25 Ιουνιου.

Στοχος ειναι η αναδειξη της κουλτουρας και του πολιτισμου,ειπε η δημοτικη συμβουλος υπευθυνη στον τομεα Πολιτισμου και Τουρισμου κ.Πεπη Μπιρλιρακη-Μαμαλακη και καλεσε τον κοσμο να επισκεφθει αυτες τις ημερες την γιορτη κρασιου.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Στο πλαισιο συνεργασιας που εχει ξεκινησει για την πωληση των αγροτικων προιοντων κυριως του ελαιολαδου,ο Αντιπροεδρος της Κινας επισκεπτηκε το Ηρακλειο Κρητης.
Ηδη επιχειρησεις της Κρητης εχουν υπογραψει συμβολαια που συνεργαζονται με την Κινα,για την εξαγωγη του ελαιολαδου.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ











Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Κυριακη 6 Ιουνιου 2010 και ωρα 7.30 μ.μ στο Πνευματικο Κεντρο Χανιων θα γινει η παρουσιαση του βιβλιου "Γεια σου Παντερμη Κρητη".
Ο συγγραφεας του βιβλιου ειναι ο Χρηστος Καλλιτσακης.Το βιβλιο θα το παρουσιασουν ο δασκαλος και λαογραφος Σταματης Αποστολακης και ο κ.Πετρος Πανηγυρακης.