Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Στη διατροφη μας μερικες τροφες δεν πρεπει να λειπουν διοτι ειναι βασικες.Μερικες απο αυτες ειναι:
1)ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ πλουσιο σε αντιοξειδωτικα και αντιφλεγμονωδη,μονοακορεστα λιπαρα-προσταυτευτικο στις καρδιαγγειακες παθησεις,τον καρκινο-βοηθα το ανοσοποιητικο συστημα.
2)ΤΣΑΙ:ισχυρο αντιοξειδωτικο ειδικα το πρασινο.Βοηθαει και αυτο σε καρδιακες παθησεις.
3)ΣΤΑΦΥΛΙΑ ιδιως ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ:Εχουν αντιφλεγμονωδες και αντιπηκτικες ιδιοτητες,που συμβαλουν στη καλη υγεια της καρδιας.Επισης η χρηση του κοκκινου κρασιου (2 ποτηρακια την ημερα)ειναι πολυ καλο για την υγεια μας.
4)ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ:Τα βατομουρα περιεχουν Α,C βιταμινες,ειναι πλουσια σε αντιοξειδωτικα (οπως ανθοκυανες)που επιβραδυνουν την αναπτυξη ορισμενων μορφων καρκινου,βελτιωνουντη μυικη και εγκεφαλικη λειτουργια.
5)ΑΜΥΓΔΑΛΑ:περιεχουν βιταμινες και πρωτεινες που ενισχυουν τη μνημη και το κυκλοφορικο.Ειναι καταπραυντικα σε φλεγμονες.
6)ΝΤΟΜΑΤΕΣ:περιεχουν την λυκοπινη-αντιοξειδωτικο-η οποια βοηθα στο δερμα και μειωνει το κινδυνο καρδιακων παθησεων και καρκινου.
7)ΜΑΥΡΟ ΡΥΖΙ:πλουσιο σε ινες,βιταμινες,μεταλλα,ιχνοστοιχεια,το οποιο μπορει να μειωσει τους κινδυνους καρδιαγγειακων παθησεων.Βοηθαει στη ρυθμιση του σακχαρου στο αιμα.
8)ΛΕΜΟΝΙ:πλουσιο σε βιταμινη C,Ο χυμος του χρησιμοποιειται σε ολες τις παθησεις.Βοηθαει στην τονωση του αργανισμου,στο ανοσοποιητικο.Επισης ειναι και αποτοξινωτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου